Hoofd Communicatie & Public Affairs - VO-raad, Utrecht / Villamedia (2024)

Ben jij in staat om de VO-raad in een complexe omgeving sterk te positioneren? Word jij er enthousiast van om samen met een team van communicatieprofessionals de gekozen strategie te vertalen in diverse communicatie-uitingen? De VO-raad – vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs – zoekt een ervaren en creatief Hoofd Communicatie & Public Affairs.

Wat ga je doen?
Je vertaalt de strategische uitgangspunten en de organisatiedoelstellingen van de VO-raad naar een communicatie- en lobbystrategie en draagt zorg voor de uitvoering hiervan. Je weet hierbij communicatie over beleid en projecten aan elkaar te verbinden.

Je volgt de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op de voor de VO-raad relevante beleidsterreinen op de voet en je signaleert reputatiekansen en bedreigingen tijdig en stelt hier de media- en lobbystrategie op af.

Je treedt op als woordvoerder van de vereniging. Je doet dit in nauwe afstemming met een collega-woordvoerder en de voorzitter van de VO-raad.
Je adviseert het Dagelijks Bestuur en het MT, gevraagd en ongevraagd, over de positionering en profilering van de VO-raad binnen de sector voortgezet onderwijs, de overheid en politiek en de samenleving.

Samen met collega’s werk je aan de ontwikkeling en versterking van de vereniging.

Je geeft leiding aan de afdeling Communicatie die, in wisselende samenstelling, bestaat uit 10 tot 15 communicatieprofessionals. Als integraal manager zorg je voor samenwerking binnen en buiten je team en ben je verantwoordelijk voor de personele, organisatorische, financiële en communicatieprocessen van de afdeling.

Je bent lid van het Management Team van de VO-raad en draagt vanuit deze rol bij aan het functioneren van de VO-raad in zijn geheel.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een gedreven, pro-actieve en vernieuwende communicatieprofessional die in complexe situaties het hoofd koel én het overzicht weet te houden.

Je hebt kennis van en inzicht in bestuurlijke, maatschappelijke en politieke verhoudingen binnen het onderwijsveld en bent in staat ‘van buiten naar binnen’ te denken.

Je bent bedreven in het onderhouden van contacten met de media en weet het verhaal van de VO-raad, reactief én proactief, goed over het voetlicht te brengen.

Je volgt de ontwikkelingen op het terrein van communicatie op de voet en hebt er plezier in nieuwe communicatietechnieken uit te proberen en toe te passen.

Je weet schoolleiders en bestuurders, de achterban van de VO-raad, op inhoudelijke en creatieve wijze te enthousiasmeren om deel te nemen aan verenigingsactiviteiten.

Je hebt ruime ervaring in het aansturen van een team van professionals je werkt met hen op basis van vertrouwen en weet het communicatieteam naar een hoger niveau te tillen; je draagt op inspirerende wijze zorg voor de begeleiding en ontwikkeling van de medewerkers.

Wat bieden wij?
We bieden je een uitdagende, maatschappelijk relevante functie in het hart van het dynamische onderwijsveld. Je hebt een eindverantwoordelijke rol, waarin je binnen de organisatie in voortdurend contact staat met het dagelijks bestuur, het MT en beleids- en programmamedewerkers, en buiten de organisatie met schoolleiders en bestuurders, journalisten en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

We bieden je een fulltime baan (4 dagen is bespreekbaar). Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar, met zicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal €7.936,- bruto per maand op basis van 40 uur per week (max. schaal 14 Cao Voortgezet onderwijs). Inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals onder meer een ruime verlofregeling en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Daarnaast bieden wij:
•De ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Je kunt voor een groot deel zelf invulling geven aan je functie. Daarnaast leer je van elkaar in een omgeving met gedreven en kundige collega’s, waar geldt #durf te vragen, #durf te doen, #durf te delen.
•Een jaarlijks opleidingsbudget dat je in overleg met je leidinggevende kunt besteden.
•Voor persoonlijke of professionele ontwikkeling bieden we coaching op kosten van de VO-raad.
•Omdat we diversiteit en variëteit binnen de sector en binnen onze eigen organisatie omarmen, bieden we een gedeeltelijke flexibele feestdagenregeling.
•De voordelen van hybride werken. We vragen je minimaal de helft van je werkweek op kantoor aanwezig te zijn.
•De kans een groot extern netwerk op te bouwen, doordat je veel contact hebt met stakeholders in de sector en met scholen en hun medewerkers.
•Een functie in een dynamische sector. Bijna iedereen heeft wel een mening over onderwijs en ook in Den Haag staat onderwijs hoog op de agenda.

Dit zijn wij
De VO-raad is een vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs. 98% van de schoolbesturen is lid, waarmee wij een relevante speler in de sector zijn. Met ongeveer 100 medewerkers behartigen we de belangen van het voortgezet onderwijs bij overheid, politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bevordert de VO-raad de kwaliteit van het onderwijs door schoolbestuurders en schoolleiders te faciliteren bij het vervullen van hun taak.

Meer weten en solliciteren
Als je geïnteresseerd bent in deze functie mail dan uiterlijk 25 september je motivatiebrief en cv naar vacature@vo-raad.nl.
Voor meer informatie over de functie kun je mailen of bellen naar: Ingrid Brummelman, directeur VO-raad, e-mail: ingridbrummelman@vo-raad.nl, tel. 06-52367468
De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 1 en 3 oktober. De tweede ronde gesprekken vindt plaats op 16 en 17 oktober. Een kennismakingsgesprek met het dagelijks bestuur vindt plaats op 22 oktober.
We streven naar een dienstverband met ingangsdatum 1 januari 2025.

Een assessment maakt mogelijk deel uit van de procedure.

Hoofd Communicatie & Public Affairs - VO-raad, Utrecht / Villamedia (2024)
Top Articles
1-800-308-1977
Wbap Iheart
Mybranch Becu
Edina Omni Portal
Lakers Game Summary
Elleypoint
The 10 Best Restaurants In Freiburg Germany
Rek Funerals
Chris wragge hi-res stock photography and images - Alamy
Routing Number 041203824
Kostenlose Games: Die besten Free to play Spiele 2024 - Update mit einem legendären Shooter
World of White Sturgeon Caviar: Origins, Taste & Culinary Uses
fltimes.com | Finger Lakes Times
Aktuelle Fahrzeuge von Autohaus Schlögl GmbH & Co. KG in Traunreut
WWE-Heldin Nikki A.S.H. verzückt Fans und Kollegen
Vrachtwagens in Nederland kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL
Nhl Tankathon Mock Draft
Talkstreamlive
Dtm Urban Dictionary
55Th And Kedzie Elite Staffing
Studentvue Calexico
Schooology Fcps
Ordensfrau: Der Tod ist die Geburt in ein Leben bei Gott
Ipcam Telegram Group
Vlacs Maestro Login
How Much Is An Alignment At Costco
Cbs Trade Value Chart Week 10
Human Unitec International Inc (HMNU) Stock Price History Chart & Technical Analysis Graph - TipRanks.com
Green Bay Crime Reports Police Fire And Rescue
Vitals, jeden Tag besser | Vitals Nahrungsergänzungsmittel
Cvb Location Code Lookup
Today's Final Jeopardy Clue
Western Gold Gateway
Metro By T Mobile Sign In
Bimar Produkte Test & Vergleich 09/2024 » GUT bis SEHR GUT
Dadeclerk
Main Street Station Coshocton Menu
Mvnt Merchant Services
Cal Poly 2027 College Confidential
Lake Andes Buy Sell Trade
Todd Gutner Salary
Jaefeetz
Huntsville Body Rubs
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Marcel Boom X
Online College Scholarships | Strayer University
Mytmoclaim Tracking
Washington Craigslist Housing
Service Changes and Self-Service Options
Lorcin 380 10 Round Clip
Leslie's Pool Supply Redding California
Noaa Duluth Mn
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5409

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.